Maancolumn van Petra Stam

Bij elke volle en elke nieuwe maan schrijft Petra Stam een nieuwe column

maancolumn Petra Stam

Volle maan 8 december 5:08 uur

Het licht neemt nog steeds af en de kou blijft toenemen. Dit is de laatste volle maan voor Midwinter, de kortste dag van het jaar. Besef wat jouw lichtpuntjes zijn op dit moment. Waar leef jij van op? Welke hoop heb je? Welk innerlijk licht laat je stralen, al is het donker om je heen? In de natuur is alles stil en in zichzelf teruggetrokken. Haar winterslaap legt alles even stil, in rust, maar in het zaad in de buik van Moeder Aarde ligt de hoop voor het nieuwe leven. Thema’s rond leven, dood en wedergeboorte spelen momenteel een grotere rol, doen je beseffen wat werkelijk belangrijk is in het leven, wat klaar is en wat getransformeerd mag worden.

Laat dit voor jezelf een periode zijn van innerlijke groei. Besteed aandacht aan jezelf en maak kwaliteit-tijd voor jezelf. Geef iets aan iemand die (het) minder heeft dan jij, deel met je medemens. We zijn allemaal een, maar leven andere ervaringen – dat maakt de mensheid zo bont en mooi. Kennis omzetten in wijsheid betekent dat je leert van en leeft naar je ervaringen. Denk niet in hokjes, maar voor jezelf. Een beetje van dit, een beetje van dat, maar niet een mening, kant en klaar idee of dogma van een ander overnemen of naleven. Je bent een uniek persoon met eigen ervaringen en inzichten. Durf eigen-wijs te zijn, vanuit je hart te leven en weet dat alle mensen met elkaar in verbinding staan. Wat je aan moois geeft, geef je aan iedereen, maar andersom geldt ook…

De volle maan in Tweelingen maakt communicatief, geeft behoefte aan gezelschap en aan het delen van je gevoelens. Dat hoeft niet per se diep te gaan. Er is behoefte aan beweging, handelen en uitbreiding. Welk plan heb je en hoe ga je dat uitwerken de komende maanden? Schrijf het op, want onder een Tweelingenmaan kun je wisselende stemmingen en vele verlangens hebben. De Zon in Boogschutter schijnt licht op de Maan en helpt je om jouw meest hoopvolle plan na te streven.

Mars staat direct naast de Maan, wat opwinding en impulsiviteit activeert. Het maakt krachtig en doelbewust, maar als je steeds direct reageert op wat je voelt, ga je van hot naar her. Bereid je actie(s) goed voor, dan heb je succes met wat je onderneemt. Mars loopt wel retrograde (sinds 30 oktober tot en met 12 januari) en in Tweelingen kan dat maken dat je niet doet wat je zegt of preekt, dat je geen puf hebt om je plannen uit te voeren of je vuurkracht versnippert (een beetje dit en een beetje dat doen, maar niks helemaal). Observeer jezelf en werk systematisch naar je gewenste doel toe.

De ster Rigel staat op dezelfde graad als de Maan en Mars. De invloed van Rigel die ons via de maanenergie bereikt, maakt actief, leergierig en onderwijzend. Dit is een goed moment om orde in de chaos te creëren en patronen te doorzien. Zowel in het klein als in het groot kunnen hervormingen plaatsvinden. Rigel helpt je om achter informatie te kijken, naar verborgen agenda’s en wetten die niet voor the good of all worden nageleefd. Deel informatie en wijsheid met elkaar, doe onderzoek en blijf zo onafhankelijk mogelijk.
 

Tekst © Petra StamDe kaartleggingen van Petra StamPetra Stam

Petra heeft ook een prachtige maan kaartenlegging gemaakt die inzicht geeft in het contact tussen jou en een geliefde, zowel de kaarten als de teksten zijn van haar hand.

Ga naar de Maan liefdeslegging

 

Ook heeft zij de teksten geschreven bij de volgende tarot kaartenleggingen:

Het liefdesinzicht

De liefdesvraag

De ster

 MenuPersoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulentenParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...


Werken met de totemdieren